Betalda undersökningar

Varför betalda undersökningar?
Betalda undersökningar är en populär och lättanvänd metod, speciellt om man vill tjäna pengar på internet. Det går ut på att man svarar på enkäter som skickas till ens e-post. Dessa enkäter kommer från företag som vill ta reda på vad du tycker om deras produkter. Enkäternas form kan variera beroende på vilken typ av undersökning som du är med i, det kan vara allt från bilder till ljud. Men oftast består enkäterna av frågor med olika svarsalternativ. Tiden för att fylla i dessa enkäter varierar mellan 4 till 30 minuter. Ersättningen står också i proportion till det tid som undersökningen uppskattas att ta. En genomsnittlig ersättning är ungefär 1 kr per minut.

Hur kommer jag igång då?
 1. Registrera dig på en hemsida där de erbjuder medlemmar betalda undersökningar.
 2. Efter registreringen är det bara att vänta tills du får undersökningerna skickade till dig.
 3. Observera! Glöm inte bort att registrera dig på Paypal eftersom utbetalningarna görs via dom. Paypal är en kostnadsfri och gratis tjänst att använda. När ni registrerar er och ska välja vilken typ av konto ni vill ha välj då konto Premier.

Vilka betalda undersökningar är bäst?
Jag skulle rekommendera de svenska undersökningarna då de oftast är helt gratis. Utländska undersökningar brukar ha en engångsavgift för nya medlemmar. Nackdelen med svenska undersökningar är att de erbjuder sämre ersättning för betalda undersökningar. Det positiva med svenska undersökningar är att de inte tar någon engångsavgift för nya medlemmar, vilket gör tjänsten 100% riskfri och gratis att använda. Det positiva med utländska undersökningar är att den ger störst ersättning för betalda undersökningar. Problemet kvarstår dock att flesta kräver en engångsavgift för att få tillgång till deras lista på betalda undersökningar.

Vad tycker jag om betalda undersökningar?
Jag ser betalda undersökningar som en extra inkomst som kan generar mig några hundra lappar i månaden. Jag ser det dock inte något som man kan blir rik på. Många inlägg kring betalda undersökningar handlar om hur vissa tjänar flera tusen kr per månad genom betalda undersökningar, vilket endast är en knep för att locka andra människor. Tänk själva, låter det rimligt att man kan försörja sig på endast betalda undersökningar? Nej! Om det vore så, skulle alla för länge sedan slutat på sina jobb och börjat livnära sig på betalda undersökningar. Man brukar säga att när något är för bra för att vara sant så är det nog så. Själv använder jag mig av svenska undersökningar ëftersom de är helt gratis. Med utländska hemsidor får man oftast betala en engångssumma innan man får tillgång till deras lista på betalda undersökningar. Än så länge har jag tjänat totalt 500 kr på en månad genom mina betalda undersökningar. Kom ihåg att registrera er på flera hemsidor så att ni kan ta del av flera betalda undersökningar och därmed maximera ersättningen.

Vilka typer av betalda undersökningar finns det?
Det finns olika former av betalda undersökningar och den vanligaste formen är enkäter. Tiden för att utföra en enkätundersökning kan variera beroende på vilken typ av undersökning som du har fått. Generellt tar en undersökning  upp till 30 minuter att utföra. Det positiva med längre undersökningar är att de ger högre ersättning.  Nu tänkte jag beskriva kortfattat några typer av betalda undersökningar som ni kan stötta på. 
  • Enkäter: Här får man kryssa in olika svarsalternativ eller skriva kortare kommentarer om vad man tycker om produkten. Detta är den vanligaste formen av betalda undersökningar.
  • Bilder: Sedan finns undersökningar där man får betalt för att titta på bilder.Oftast brukar dessa bilder vara reklam för en produkt. Syftet med dessa typer av undersökningar är att ta reda på vad konsumenterna tycker om produkten på bilden. 
  • Film: Ibland innehåller betalda undersökningar olika reklamfilmer. Syftet med dessa undersökningar är att företagen vill få reda på vad konsumenterna tycker om deras reklamfilm
Sedan finns det också många andra varianter av betalda undersökningar som jag inte har nämt då dessa inte är vanligt förekommande. Några sådana varianter kan vara intervjuer på webcam eller via telefon.  Dessa typer av undersökningar ger höga ersättningar men är väldigt svåra att komma med i då de endast är riktade till särkilda målsgrupper. Nedanför har jag listat samtliga svenska hemsidor med betalda undersökningar.

PanelnamnLänkUtbetalningsalternativErsättning
ÅsiktstorgetÅsiktstorgetBetalning sker via PayPal5-30 kr
TolunaTolunaBetalning sker via PayPal5-30 kr
Surveys 4 Income - GamingSurveys 4 Income - GamingBetalning sker via PayPal5-30 kr
Allt-om-mat-panelenAlltOmMatPanelenBetalning sker via PayPal5-30 kr
BlocketpanelenBlocketBetalning sker via PayPal5-30 kr
BesvaraNuBesvaraNuBetalning sker via PayPal5-30 kr
CintpanelenCintpanelenBetalning sker via PayPal5-30 kr
ComboloanComboloanBetalning sker via PayPal5-30 kr
FilmpanelenFilmpanelenBetalning sker via PayPal5-30 kr
KonsumentguidenKonsumentguidenBetalning sker via PayPal5-30 kr
123Minsidapanelen123MinsidaBetalning sker via PayPal4.5-30 kr
MsnPanelenMSN-panelenBetalning sker via PayPal5-30 kr
NordicpanelNordicpanelBetalning sker via PayPal5-10 kr
PanelenPanelenBetalning sker via PayPal5-30 kr
PricerunnerpanelenPricerunnerpanelenBetalning sker via PayPal5-30 kr
PaynovapanelenPaynovapanelen‏Betalning sker via PayPal5-30 kr
Room328Room328Betalning sker via PayPal5-40 kr
TriabapanelenTriabapanelenBetalning sker via PayPal5-30 kr
TastelineTastelineBetalning sker via PayPal5-40 kr

Alternativa betalda undersökningar
Augur: Erbjuder fokusgrupper där man blir interljuvad i en grupp. Ersättningen brukar ligga på 400 kr per undersökning.