Affiliate program

Affiliate program
Vad är Affiliate program?
Affiliate program innebär att du får tillgång till olika reklamkampanjer som du sedan kan använda på din blogg eller hemsida. Med andra ord betalar företagen dig för att du marknadsför deras produkter och tjänster på din blogg eller hemsida. Den vanligaste och enklaste sättet för komma igång med affiliate program är att registrera sig på en hemsida med annonsörer. Dessa annonsörer är olika företag som vill få deras produkter och tjänster sedda på marknaden. Inom affiliate världen finns det därför mycket pengar att hämta, både för den erfarna och för den nya. För den som vill tjäna pengar på internet så är affiliate program även nödvändigt om man ska skapa en god och passiv inkomst i framtiden.

Hur går jag tillväga med affiliate marknadsföring?
Affiliate program handlar om att göra reklam för andra företag vilket innebär att du måste ha någonstans att kunna lägga upp reklamen. Den vanligaste och effektivaste sättet för att generara pengar på företagens reklam är att placera de på en hemsida eller blogg, glöm inte dock bort att vara kreativ! Det finns andra platser förutom bloggar och hemsidor att marknadsföra företagens reklam. Exempel på detta skulle kunna vara platser som youtube och facebook. Inom affiliate världen är därför möjligheterna att tjäna pengar många och hur du använder dem är upp till dig. Nedanför har jag listat några bra affiliate program, samt de vanligaste ersättningsmodellerna inom affiliate program.

Vanligaste ersättningsmodeller inom affiliate program
  • Pay Per Click (PPC) = Här får du som affiliate betalt för varje klick som besökaren gör på din annonsen.
  • Pay Per Sale (PPS) = Här får du som affiliate betalt om besökaren via din annons gör ett köp dvs. köper en produkt.
  • Pay Per Lead (PPL) = Här får du som affiliate betalt om besökaren via din annons blir medlem eller gör en prenumeration på ett nyhetsbrev.

Saker att tänka på innan du sätter igång med affiliate program.
1. Visa reklam som är relevant för din hemsida och dess innehåll. Undvik reklam som inte är relevant för din läsare. Till exempel om du har en blogg eller en hemsida om katter så blir det väldigt förvirrande för besökaren om du plötsligt gör reklam riktade mot hundägare. När du väljer reklam, välj det då i hänsyn till hemsidans besökare då överexponering av orelevant reklam gör hemsidan överflödig. Ett tips när du väljer reklam är att du väljer reklam som är både tilltalande och relevant för dina besökarens ögon.

2. En annan bra tips som du kan använda för att maximera dina intäkter via reklam är att du väver in dem i artiklar. För att denna metod ska fungera måste du lyckas övertyga läsaren att klicka på din reklam genom att ge honom en anledning till att göra det. Därför är din främsta uppgift som annonsör att tidigt tydliggöra för besökaren vad han eller hon får om den besöker reklamen. Innehållet i artikeln måste även matcha med reklamen som du använder för att motivera besökaren att besöka reklamen. 

3. När du gör reklam för dina besökare ska du alltid tala sanning och inte få dem tro något annat. Om du lovar en massa saker som inte stämmer överens med det som besökarna upplevde då de besökte din reklam, kommer det resultera i att besökarna inte längre kommer att lita på dig och de reklam som används på din hemsida.


En lista på några bra affiliate program som jag själv använder.

Affiliate LänkReferral
FrossleFrossle.comJa
AffelixAffelix.comJa
DoubleNetJa
AdtractionJa
TradeDoublerJa
AdRecordJa
Zanoxwww.zanox.com
Ja