Passiv inkomst del 1

passiv inkomst

Vad är ett passiv inkomst?

Det är en inkomst som generar pengar av sig själv, det vill säga alla de pengar som du får utan att behöva arbeta. Passiv inkomst är alltså pengar som du tjänar när du inte jobbar. För den som har mycket passiv inkomst så innebär detta att den får mer fritid då den inte behöver lägga ner lika mycket tid att arbeta. Därför ses passiv inkomst som det mest eftersträvande målet att uppnå inom ämnet tjäna pengar på internet eftersom den generar pengar av sig själv. Vem skulle inte vilja skaffa sig en inkomst som genererar pengar av sig själv utan någon större ansträngning från din sida. Bara en dåre skulle tacka nej till det erbjudandet!

Hur skaffar jag mig en passiv inkomst?
Det finns många sätt men den vanligaste är att använda internet. Internet är en bra plats för den som vill skapa sig en passiv inkomst eftersom det finns mycket trafik på internet. Dom som använder internet skapar oftast sin passiva inkomst genom att visa reklam på bloggen eller hemsidan. Det är också viktigt komma ihåg att om man vill få en stor passiv inkomst så krävs det tid och arbete från din sida samt att man skapar flera små inkomster som är spridda över internet. För den som då vill komma igång och skapa sig en passiv inkomst på internet så har jag skrivit en kort guide om hur ni kan gå tillväga.


Steg 1
Först ska ni fundera på om det är en gratis hemsida eller en blogg ni vill ha. Jag har listat några för och nackdelar hos bägge av hemsidorna. Vilket av alternativet ni väljer är upp till er, men själv föredrar jag bloggarna då de är enklast att komma igång med. När ni har bestämt er så är det bara att ni registrerar er på någon av gratis länkarna nedan och fortsätter sedan med steg 2.

Nackdelar med en gratis hemsida
  • Domännamnet: I de allra flesta fall kan man inte få ett helt unikt domännamn till hemsidan. Utan det blir något i stil med minsida/gratishemsida. Namnet blir på det sättet lite svårare för folk att komma ihåg och även hitta till.
  • Reklamen: I många fall förekommer det reklam på den hemsidan som är gratis. Reklam man inte kan styra över vad som visas. Eventuella intäkter för den reklamen tillkommer webbhotellet, inte den som har hemsidan.
  • Kontrollen: Med en gratis hemsida frånsäger man sig i princip all kontroll över vad som händer med hemsidan. Webbhotellet kan när som helst stänga ned sidan av olika anledningar.
  • Optimeringen: I de flesta fall med gratis hemsidor går det inte att göra en fullständig optimering av den för att försöka få fler besökare.

 Fördelar med en gratis hemsida:
  • Konstnaden: Ja gratis hemsidor är gratis så det kostar inget att sätta upp den eller driva den.
  • Enkelheten: I många fall går det snabbt att skapa sig ett innehåll på hemsidor som är gratis. Färdiga mallar underlättar designen och uppdateringar. I en del fall behöver man lära sig att skapa en hemsida även på en gratissida.

 Nackdelar med en blogg
  • Kontrollen: Nackdelen är att de inte designmässigt kan utformas riktigt på det viset man själv har önskat.
  • Domännamnet: Även här tillkommer några restriktioner i hur man kan utforma sitt domännamn. På gratis bloggar tillkommer det ofta i slutet av ditt valda domännamn bloggens namn. Om du t.ex. använder blogger får du följande domännamn http://tjanapengar.blogspot.com/ . Som ni ser tillföljer ordet blogspot med i mitt domännamn.

 Fördelar med en blogg
  • Lätt navigerad: Den kräver väldigt lite kunskap om html programmering då den oftast är grafiskt utformad. Den är enkel och lätt anpassad för nybörjare och för de som inte har någon kunskap om webb programmering.
  • Kostnaden: Som sagt det underbara med en gratis blogg är att de inte kostar något att använda, de är 100% gratis!

Länkar till gratis hemsidor
http://www.gratishemsida.me/
http://hem.passagen.se/Skaffahemsida/
http://www.spray.se/hemsidor
http://www.webs.com/
http://www.zoomin.se/
http://www.infoom.se/mysite

Länkar till gratis bloggar
http://www.blogger.com/

Steg 2
Nu ska ni fundera på vad din blogg eller hemsida ska handla om dvs. vad är syftet med bloggen och hemsidan. Ett bra tips är att ni väljer ett ämne som ligger nära dig eftersom detta kommer att underlätta ditt skrivande. Om ni väljer ett ämne nära er så har ni också lättare att skapa material för er blogg eller hemsida som är innehållsrikt vilket alltid uppskattas av besökarna. Detta i sin tur kommer att leda till att er blogg eller hemsida kommer att generera fler besökare. Genom att välja ett ämne nära er så sparar ni också tid eftersom ni då inte behöver leta lika länge efter nytt material för att kunna publicera.

Steg 3
Nu ska ni välja vilken reklam ni vill använda på er blogg eller hemsida. Reklamen är en viktig del i skapandet av en passiv inkomst eftersom det är de som utgör den största delen av er passiva inkomst. Det är genom reklamen som ni tjänar pengar och skapar en inkomst som genererar pengar av sig själv, det vill säga en passiv inkomst. Därför är det väldigt viktigt att ni väljer rätt reklam som passar in i er blogg eller hemsida. För att öka chansen att någon klickar på er reklam så är det viktigt att reklamen är riktade till rätt målgrupp och att de är relevanta för de besökare som kommer till er hemsida eller blogg. Om ni till exempel gör reklam för ett poker bolag och väljer att marknadsföra denna poker bolag på en hemsida med hår produkter så kommer ingen att klicka på den då den inte är relevant för besökarna. Marknadsför ni den istället på en poker sajt så blir det betydligt fler klickar på reklamen eftersom den är relevant för er besökare. Mitt tips är att ni väljer reklam som passar in på er hemsida eller blogg. Nedanför hittar ni länkar till olika sajter som erbjuder bra affiliate program dvs. sajter som betalar för att man gör reklam åt dem via sin hemsida eller blogg. Om något är oklart kring vad ett affiliate program är för något så kan följande artikel om affiliate program & marknadsföring hjälpa er.

Affiliate program

I nästa artikel passiv inkomst del 2 som är en fortsättning på denna artikel så kommer jag att fortsätta förklara hur ni ska använda eran reklam samt hur ni maximerar era intäkter från dom. Jag kommer att grundligt gå igenom alla de olika marknadsförings knepen som finns för att hjälpa er maximera eran reklam intäkter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar